OSK Kowal Chrzanów - Babice; kursy prawo jazdy kategorii B - Opinie


Prześlij opinię o OSK Kowal




18.08.2016 r. Kinga
OSK Kowal jest naprawdę najlepszą szkołą jazdy. Wykłady naprawdę były interesujące i ciekawe (konkrety przeplatane humorystycznymi wstawkami). Zrozumiale prowadzone w bardzo fajnej luźnej atmosferze zachęcały do brania w nich czynnego udziału, dzięki czemu więcej informacji zostaje zapamiętanych (teoria zdana za pierwszym razem). Zajęcia praktyczne - prowadzenie, sposób nauki oraz terminy faktyczne dostosowane do kursanta. Wielkie dzięki dla Arnolda ( który pomógł mi pokonać strach przed jazdą samochodem) i Grzegorza, obaj stracili naprawdę wiele nerwów, włożyli mnóstwo trudu i starań aby nauczyć mnie jeździć - że też wam się to udało! :). To dobrze wykwalifikowani, profesjonalni a co najważniejsze indywidualnie podchodzący do kursanta instruktorzy a ich cierpliwość była niemal anielska. Zajęcia praktyczne odbywały się w miłej atmosferze, można było pytać o wszystko, dla instruktorów nie było głupich pytań. Jeszcze raz naprawdę dziękuje.
16.02.2016 r. Ewa
Pragnę bardzo podziękować Panu Arturowi ze Szkoły Nauki Jazdy Kowal, za bardzo profesjonalne przygotowanie mnie do egzaminu państwowego na prawo jazdy kategorii B. Przyjechałam specjalnie z Katowic, nie znałam miasta. Dzięki Panu Arturowi zdałam egzamin, nie miałam problemów. Profesjonalizm, ogromna wiedza, cierpliwość, zaangażowanie. Pan Artur zawsze odpowiadał na zadane przeze mnie pytania. Wszystko kodowalam podczas jazd i wykorzystałam na egzaminie:). Na błędy które robiłam zwracał uwagę podczas jazd, to mi bardzo ułatwiło zdanie egzaminu. Poznałam Pana Instruktora, który potrafił nauczyć, poświęcił mi czas, swoją wiedzę, co zaowocowało zdaniem egzaminu. Bardzo bardzo dziękuję i polecam Państwu szkole Kowal i Pana Artura. Pozdrawiam!"
13.11.2016 r. Lucyna
Witam. Parę dni temu, dokładnie 9 listopada zdałam egzamin na prawo jazdy!!! Ogromna w tym zasługa mojego instruktora Grzegorza z OSK Kuźnia Kierowców KOWAL. Kurs rozpoczynałam w innym OSK i niestety, trafiłam na instuktora, przez którego nabawiłam się lęku przed jazdą i straciłam wiare w swoje mozliwości. Zaczęłam poważnie rozważać, czy wogóle nadaję się do tego, aby prowadzić samochód. Po wyjeżdżonych 30 godzinach postanowiłam nie poddawać się i dokupić jeszcze kilka godzin jazdy, ale juz w innym OSK. Trafiłam w internecie na OSK KUŹNIA KIEROWCÓW KOWAL i .....to był strzał w dziesiątkę!!! Instruktor Grzesiu okazał się profesjonalistą w każdym calu. Przywrócił mi wiarę w siebie! Jazda samochodem zaczęła mi wreszcie sprawiać przyjemność. W momentach, w których się nieraz pogubiłam i zdenerwowałam na drodze, potrafił mnie szybko uspokoić i dodać otuchy. Jest bardzo cierpliwy, daje wiele cennych wskazówek, a gdy trzeba przedstawia zaistniałą sytuację obrazkowo, żeby było jasne gdzie się popełniło błąd. Ma fajne i skuteczne pomysły na utrwalanie dobrych nawyków. Gdy na przykład kolejny raz zdarzyło mi się przegapić znak "droga jednokierunkowa" i nie wiedziałam jak się ustawić do lewoskrętu, zrobił mi zdjęcie pod tym znakiem i to pomogło! Gwarantuję, że każdy, kto zdecyduje sie na OSK Kowal Kuznia Kierowcow nie będzie żałował wyboru. Chciałabym na koniec pozdrowić wszystkich instruktorów OSK Kowal, w szczególności Grzesia i życzyć zawsze bezpiecznej jazdy i mega dobrego!!!
12.10.2016 r. Patrycja
Bardzo dobra szkoła jazdy!Trafiłam na super instruktora, który kilka razy potrafił tłumaczyć to samo, żebym zrozumiała i zdała za pierwszym podejściem.Gorąco polecam!
28.06.2016 r. Gabi
Co ja mogę napisać .... szkoła na 6 !
Instruktor Grzesiek pierwsza klasa .Indywidualne podejście do kursanta ,super atmosfera , bardzo cierpliwy , ale i wymagający co owocuje szybką ,poprawą wszystkich popełnianych błędów .
Jak dla mnie najważniejsze jest to ,że uczycie dobrze jeździć, a nie tylko drogi egzaminacyjnej jak w innych szkołach .
Kolejny plus za możliwość e-lerningu
Polecam z pełną odpowiedzialnością OSK Kowal Kuźnia Kierowców :)
02.06.2016 r. Ala
ZDAŁAM dziś egzamin praktyczny!Grzegorz jesteś Bogiem:):):)Dziękuję za cierpliwość i bezcenne wskazówki dzięki którym ZDAŁAM.Szczerze polecam wszystkim:-)
09.03.2016 r. Eliza Rejdych
Witam! Bardzo goraco polecam OSK Kowal i instruktora Grzegorza K. u ktorego pobieralam jazdy doszkalajace, dzieki ktoremu zdalam egzamin praktyczny za drugim razem.Szczerze polecam ten osrodek
09.02.2016 r. Magda
Witam, wszystkim zainteresowanym kursem na prawo jazdy czy też dodatkowymi jazdami polecam OSK Kowal. Odbyłam w tej szkole kursy teoretyczny i praktyczny i z obu jestem bardzo zadowolona. Wykłady są realizowane w sposób fachowy, ciekawy i z naciskiem na najistotniejsze informacje. Jazdy również są prowadzone przez profesjonalistów, którym bardzo zależy, aby kursant zdobył dokument, ale przede wszystkim aby umiał się zachować w różnych sytuacjach drogowych. ​​Instruktorzy wymagają nie tylko od kursanta, ale przede wszystkim od siebie, a P. Grzegorz ma swoje sposoby na najbardziej opornych. Najlepszą rekomendacją jest to, że egzamin teoretyczny zdałam za pierwszym, a praktyczny za drugim razem. Polecam - Magda
02.02.2016 r. Baśka
Zdałam, zdałam, zdałam:-) i to za pierwszym razem zarówno egzamin teoretyczny jak i praktyczny :-) Polecam szkołę jazdy KOWAL. Zarówno na wykłady jak i na jazdy chodziłam z przyjemnością. Profesjonalizm + miła atmosfera - Artur, Grzesiek dziękuję. Wasza wiedza, spokój, podejście jest to czego potrzebuje kursant. Pozdrawiam:-)
05.12.2015 r. Konrad
Zdałem dzisiaj egzamin, ale bez tak profesjonalnych instruktorów nie udałoby się to. Super podejście i luźna atmosfera powoduje pełne skupienie się na najważniejszych rzeczach potrzebnych do zdania egzaminu. Nic dodać, nic ująć. Polecam:-)
18.11.2015 r. Karolka
Bardzo ale to bardzo polecam OSK KOWAL. Zdalam egzamin za drugim podejściem po 2 latach przerwy. Kosztowało mnie to dużo nerwów, łez i stresu ale opłacało sie jak najbardziej:-)
Jeśli chodzi o Pana Grzegorza to nic dodac nic ujac:-) profesjonalnalizm w każdym calu:-) polecam każdemu!!!!!!!! Pozdrawiam :-)
14.11.2015 r. Staszek
Dziś dzięki jazdom doszkalającym w OSK Kowal zdałem egzamin praktyczny na kat. B. Po 13 latach przerwy straciłem pewność siebie. Dzięki panu Grzegorzowi odzyskałem ją i udało się zdać za pierwszym razem. Dziękuję i powodzenia.
28.10.2015 r. Katarzyna B.
Przez długi czas nie mogłam zdecydować się na zrobienie prawa jazdy. Przeczytałam całą masę opinii na temat ośrodków i szczerze powiedziawszy początkowo skupiałam się na tych najbardziej popularnych w naszej okolicy, aż natknęłam się na OSK Kowal, który ku mojemu zdziwieniu cieszył się najlepszą zdawalnością na tle pozostałych ośrodków. Wtedy to stwierdziłam, że OSK Kowal jest właśnie dla mnie! Z perspektywy czasu wiem, że była to jedna z najlepszych decyzji, które mogłam podjąć ;) Już po pierwszych wykładach byłam pozytywnie zaskoczona, gdyż prowadzone były na luzie, w sposób zrozumiały nawet dla najbardziej opornych umysłów :P Nie była to sucha teoria tylko coś więcej, dzięki nim przepisy drogowe stały się bardziej zrozumiałe i oczywiste. Grzegorz to instruktor z powołania, bardzo wymagający lecz cechujący się ogromną cierpliwością dla najbardziej zestresowanych kursantów robiących z igły widły ;D Jazdy były prowadzone w przemiłej, koleżeńskiej atmosferze, jednak gdy konieczny był ochrzan to się go dostało (nie ma lekko ;D), a za dobre parkowanie można było dostać nagrodę (pyszną zresztą :P). Rewelacyjne opinie o ośrodku są jak najbardziej prawdziwie, gdyż to właśnie dzięki Grzegorzowi zdałam teorię na 100% oraz egzamin praktyczny za pierwszym razem (u naprawdę wymagającego egzaminatora). Wierzył we mnie bardziej niż ja sama i mobilizował mnie do dalszej pracy! Dlatego zamiast zastanawiać się, gdzie odbyć kurs zapisujcie się śmiało do Kowala, zapewniam Was, że nie pożałujecie i za jakiś czas sami pochwalicie się pozytywnymi doświadczeniami :)
15.10.2015 r. Marzena
Z czystym sumieniem polecam szkołę jazdy "Kowal", nie tylko dlatego,że instruktorzy to profesjonaliści z prawdziwego zdarzenia, ale dlatego,ze zawsze mają czas dla swoich kursantów a cierpliwość i zaangażowanie to ich wizytówka. Grzegorz i Artur nie tylko przygotują do egzaminu ale przede wszystkim nauczą świeżego kierowcę jak prawidłowo zachować się podczas kierowania pojazdem - za co zostałam pochwalona podczas zdawania egzaminu praktycznego!Dziękuję
26.08.2015 r. Jurek
Mając 48 lat postanowiłem zapisać się na kurs prawa jazdy. Wybrałem OSK KOWAL bo wszyscy znajomi polecali mi ten ośrodek. Kurs odbywa się w miłej i przyjaznej atmosferze i co najważniejsze- bezstresowa nauka jazdy. Podziękowania dla instruktorów Grzegorza i Artura za pełen profesjonalizm. Swoje umiejętności i wiedzę potrafią przekazać każdemu kursantowi. Grzegorz swoim pozytywnym usposobieniem potrafi uspokoić każdego zdenerwowanego kursanta. Dzięki wiedzy i doświadczeniu tych instruktorów egzamin teoretyczny i praktyczny zdałem za pierwszym razem. Wszystkim młodym i tym starszym, którzy mają zamiar zapisać się na kurs prawa jazda, z czystym sumieniem polecam Kuźnie Kierowców KOWAL.
16.07.2015 r. Kursantka Aga
Z pełną odpowiedzialnością polecam OSK KOWAL!!! Profesjonalne wykłady, profesjonalne i indywidualne podejście do każdego kursanta, wszystko na wysokim poziomie. Dzięki Grzegorzowi można uwierzyć w siebie, jakby ktoś miał cień wątpliwości w swoje umiejętności:) Uwierzyłam, zdałam i czekam na odbiór prawa jazdy:) Dzięki:)
14.07.2015 r. Dawid
Uważam, że szkoła jazdy Kowal bardzo dobrze przygotowuje do egzaminu na prawo jazdy. Szczególnie polecam istruktora Grzegorza Kowalskiego, najlepszy instruktor jakiego znam
17.06.2015 r. A M
Witam, w tej mej krótkiej opinii o OSK Kowal chciałabym napisać, że jestem BARDZO ZADOWOLONA ze współpracy z Grzegorzem, dzięki któremu za kilka dni odbieram dokument PRAWO JAZDY :)
Otrzymałam od niego moc pomocy, wsparcia oraz zrozumienia. Zawsze był chętny i gotowy, nawet w momencie gdy zadzwoniłam tuż przed egzaminem z prośbą "czy znalazłbyś dla mnie choć chwilę żebym mogła jeszcze poćwiczyć"? tak przeorganizował grafik OSK, że miałam ogromną przyjemność poznać i pojeździć także z instruktorem Arturem ;-)
Reasumując OSK Kowal to ośrodek nauki jazdy, który szczerze polecam, podejście instruktorów do osób szkolących skutkuje po prostu szybkim POZYTYWNYM WYNIKIEM EGZAMINU :)
Pozdrawiam Serdecznie - Kursantka ;)
02.04.2015 r. Tomasz
Hej,
polecam wszystkim ten ośrodek, zarówno tym którzy zastanawiają się gdzie zrobić kurs jak i tym którzy podstawowe szkolenie(30h) mają już za sobą , ale z jakiś powodów oblewają kolejne egzaminy.
Wiem co piszę , trochę tych ośrodków w swojej karierze zwiedziłem ( szkoły z Olkusza, Chrzanowa i Oświęcimia).
Instruktorzy (Artur i Grzesiek ) są wyrozumiali/wyluzowani i jednocześnie nie olewają sprawy.
Historie typu przerwa na papierosa podczas jazdy albo załatwianie jakiś prywatnych spraw, to się nie zdarza, zero spóźnień i skracania lekcji .
Jeśli ktoś myśli o egzaminie w Oświęcimiu lub w Krakowie to obowiązkowo powinien odwiedzić OSK KOWAL.
Jazdy szkoleniowe odbywają się na prawdziwych trasach egzaminacyjnych . Dzięki temu człowiek wie za który krzakiem ukryty jest znak STOP a za którym nie.
Gorąco polecam wszystkim OSK KOWAL .
06.03.2015 r. Beata K.
Szczerze polecam szkołę OSK KOWAL wszystkim , którzy chcą nauczyć się dobrze jeździć samochodem . Super profesjonalni i cierpliwi Instruktorzy, elastyczny czas zajęć, ciekawie i przystępnie przekazywana wiedza na zajęciach teoretycznych oraz przyjazna atmosfera na jazdach, sprawiły , ze zdałam egzamin praktyczny i teoretyczny za pierwszym razem. Prawdziwy cud!!!!!!!!!!
Polecam wszystkim
21.01.2015 r. Monika K.
Polecam osk Kowal, fachowe podejście, elastyczne godziny jazd oraz niezmierzona cierpliwość instruktora- to tylko niektóre atuty. Bardzo dziękuję za przygotowanie do egzaminu na kategorię B, dzięki wam zdałam za drugim razem!!
01.01.2015 r. Ania
Jako świeżo upieczony kierowca szczerze polecam OSK KOWAL! Po latach niezasiadania za kierownicą, dzięki fachowemu podejściu Pana Grzegorza udało mi się szybko przełamać niepewność na drodze oraz sprawnie zdać egzamin praktyczny i teoretyczny na Kat. B :D  Dużym plusem są elastyczne godziny szkoleń i rzetelne podejście instruktora,który opiera naukę jazdy na praktycznych doświadczeniach, przydatnych zarówno przy zdawaniu egzaminu, jak i podczas późniejszej jazdy. Serdeczna atmosfera podnosi komfort nauki podczas kursu. Dzięki wielkie !!! :)
18.12.2014 r. kamil
Dziś dzięki jazdom doszkalającym w OSK Kowal zdałem egzamin praktyczny na kat. B. Po 10 miesięcznej przerwie i 3 nieudanych podejściach do egzaminu straciłem pewność siebie. Dzięki panu Grzegorzowi odzyskałem ją i udało się zrobić to co powinienem. Dziękuję i powodzenia
05.11.2014 r. Angelika
Witam. W skali od 1do 10 daję dla Osk Kowal 10! Porostu pełen profesjonalizm :) Grzegorz umie dotrzeć do kursanta bardzo profesjonalnie i to tylko dzięki niemu zdalam egzamin:) naprawdę przykłada się indywidualnie do każdego kursanta i bardzo dokładnie! Zawsze da dobrą radę i pomoże rozwiązać problem :) teorię tłumaczy idealnie ;) praktycznie wystarczyło to co na wykładach by zdać egzamin za pierwszym razem!:) Polecam KOWALA !!! POZDRAWIAM :).
25.09.2014 r. EWA
Szczerze polecam OSK KOWAL ! Nie jestem urodzonym kierowcą, ale dzięki Panu Grzegorzowi udało mi się zdać egzamin teoretyczny i praktyczny za pierwszym razem. Instruktorzy podchodzą bardzo profesjonalnie do tego czym się zajmują oraz mają naprawdę dużo cierpliwości do kursantów. Zarówno na wykładach, jak i podczas jazd zawsze panowała przyjemna atmosfera. Terminy i godziny jazd są dostosowywane do predyspozycji kursanta. Jeśli zamierzacie zapisać się na kurs prawa jazdy, to powinniście wybrać właśnie tę szkołę, a gwarantuję, że poczujecie się za kółkiem pewnie i bezpiecznie.
16.09.2014 r. Grzegorz Ziembiński
Po czteroletniej przerwie wystarczyło 15 godz. jazdy u Grzegorza by zdać egzamin praktyczny za pierwszym razem Cztery lata temu po całym kursie i 30 godzinach jazdy nie potrafiłem zrobić nawet łuku na wstecznym, nie mówiąc już o parkowaniu. Po czterech egzaminach gdzie nie wyjechałem nawet poza plac całkowita rezygnacja z prawka Grzegorz bardzo szybko poprawił moje zdolności manualne do kierowania samochodem i okazało się że jest tak dobrym i wymagającym instruktorem że egzamin praktyczny okazał się bardzo prosty i przyjemny :D Jak tylko otrzymam prawo jazdy wyjeżdżam na ulicę bez strachu bo oprócz przygotowania do egzaminu Grześ świetnie pokazuje jak jeździć na co dzień. Szczerze i gorąco dziękuję i polecam!!!
28.08.2014 r. Edyta
Gorąco polecam OSK KOWAL p.Grzegorz to prawdziwy PROFESJONALISTA potrafi przekazac swoją (sporą) wiedzę bardzo jasno i dokładnie. Z pewnością jest to najlepszy osrodek w powiecie, nie warto marnowac czasu na inne. W innym ośrodku wyjezdziłam 30h jak sie okazało miałam WIELKIE braki i niedociągnięcia na ktore nikt mi wcześniej uwagi nie zwrócił i nie poprawił, po wykupieniu 13h u p. Grzegorza wkoncu zaczełam robić postępy... poprostu nauczyłam się jezdzić niemal od podstaw. Egzamin Państwowy zdałam za pierwszym razem :) Naprawde warto! Polecam !!!
20.08.2014 r. Darek
Serdecznie dziękuję panu Grzegorzowi z OSK Kowal za profesjonalne przygotowanie mnie do egzaminu państwowego kat.B. Polecam wszystkim przyszłym kierowcom ten ośrodek ponieważ zapewnia on fachowe przygotowanie oraz wyrozumiałych i cierpliwych instruktorów.
23.07.2014 r. Agnieszka
Świetna szkoła jazdy, miła i bezstresowa atmosfera, wspaniały i rzetelny instruktor, ogółem pełen profesjonalizm ;) z czystym sumieniem polecam wszystkim jeszcze niezdecydowanym.
12.06.2014 r. Gabi
Gorąco polecam OSK KOWAL! Profesjonalne podejście, rzetelność i uczciwość, a także punktualność- to tylko niektóre cechy, które charakteryzują ten ośrodek (w osobie Grzegorza Kowalskiego). Jestem bardzo zadowolona z wszystkich jego rad, które pozwoliły mi na szybkie zdanie egzaminu na prawo jazdy. Dziękuję :).
11.06.2014 r. Nilla Vi
Szczerze polecam OSK Kowal. Rewelacyjna atmosfera, elastyczne godziny, bezstresowa nauka, indywidualne podejście i rzetelny instruktor. Jeżeli ktoś szuka szkoły, gdzie chce się dobrze nauczyć jeździć, zrozumieć i przyswoić kulturę przyszłego kierowcy , a przy tym dbać o bezpieczeństwo i przede wszystkim polubić spędzanie czasu "za kółkiem" to jedynym trafnym wyborem jest Kuźnia Kierowców. Grzegorz to profesjonalista i zarazem perfekcjonista, pełen pasji, stoickiego spokoju i wiedzy , a to cechy idealnego instruktora. Nauczyłam się jeździć (w co wątpiłam) i zdałam egzamin za 1 razem. Wyniki mówią same za siebie!! Dziękuję i pozdrawiam ;))
07.06.2014 r. Kaś vel Sroka
Z pewnością nie jestem urodzonym kierowcą i nauki przyjmowałam... w swoim tempie. Jednak Pan Grzegorz potrafi nauczyć "tańczyć nawet kulawego". Wie na co trzeba zwrócić szczególną uwagę podczas jazd, gdzie są słabe i mocne strony kursanta. Doskonale wie, kiedy należy się marchewka, a kiedy trzeba tupnąć, by wbić kursantowi coś do głowy. Z każdym kursantem prowadzi zajęcia indywidualnie, dostosowując je do charakteru kursanta, jak i zdolności. Z pewnością Pan Grzegorz na wrodzony talent do bycia instruktorem, umie nawiązać więź z kursantem, zaś zajęcia są dla niego nie tylko odbębnienie rutyny. I co najważniejsze w Kuźni nie zostaje się przygotowanym tylko do zdania egzaminów. Po uczestnictwie w kursie człowiek jest przygotowany na samodzielną jazdę po ulicach, W tej szkole liczy się jakość, nie ilość. Jeżeli lubicie być kolejnym kursantem do przepchnięcia przez kurs to nie tutaj, polecam szkoły konkurencyjne. Do Pana Grzegorza zaś wysyłam narzeczonego - niech wreszcie ktoś pokaże mu, jak zdać egzamin na prawo jazdy, a nie weźmie pieniądze za marne zajęcia i papierek z podpisem ukończenia kursu.
27.02.2014 r. M.W.
Polecamy jak najbardziej osk kowal! Wykłady są interesujące, a jazdy bezstresowe i przyjemne. Instruktor podchodzi do wszystkiego bardzo profesjonalnie, widać, że bardzo żalezy mu byśmy dobrze jeździli, a nie tak jak w innych szkołach tylko zdali prawo jazdy. Cały kurs prowadzony jest w przyjemnej atmosferze. Pan Grzegorz wszystko dobrze tłumaczy co powoduje, że jazda egzaminacyjna to bułka z masłem! Jeszcze raz polecamy wszystkim tym co chcą się nauczyć dobrze jeździć, a sami dziękujemy !
15.02.2014 r. Marek
Jak najbardziej moge polecic szkole OSK Kowal.Dobre przygotowanie do prowadzenia samochodu jak i do samego egzaminu,profesjonalne podejscie i przystepna cena.Nauka jazdy na spokojnie,wszystko dobrze wytlumaczone.POLECAM!!
07.01.2014 r. Paulina
Jeśli macie dylemat, który ośrodek wybrać to rozwieje Wasze wątpliwości! OSK KOWAL to najlepszy wybór jakiego możecie dokonać. Kurs w Kowalu nie tylko jest bardzo dobrym przygotowaniem do egzaminu państwowego, ale też uczy jak być dobrym kierowcą :) Pan Grzegorz wyróżnia się profesjonalnym i indywidualnym podejściem do każdego z kursantów. Bardzo dobrze tłumaczy niezrozumiałe kwestie i jest niezwykle cierpliwy. Wszystko to stwarza bardzo dobrą atmosferę w czasie trwania kursu, który przyciąga także niską ceną ! POLECAM
06.01.2014 r. M.
Serdecznie Polecam szkołę OSK Kowal, gdzie można doskonale przygotować się nie tylko do zdania egzaminu państwowego ale także do prawidłowego zachowania się na drodze w każdej sytuacji. Myślę że cena nie jest również bardzo wygórowana w stosunku do skuteczności z jaką pracuje Pan Grzegorz. Warto również pochwalić indywidualne podejście do każdego z kursantów i atmosferę podczas wykładów, a następnie jazd jeszcze raz serdecznie polecam
11.12.2013 r. Beata
Szczególnie polecam wszystkim chcącym bez najmniejszych problemów zdobyć prawo jazdy Kuźnię Kierowców OSK KOWAL! Niesamowita atmosfera sympatii, jaką swoją osobą i podejściem do kursanta tworzy Pan Grzegorz Kowalski sprawia, że przygotowanie do egzaminów staje się przyjemnością, z którą w parze idzie znakomite przygotowanie teoteryczne, a przede wszystkim praktyczne do przyszłej jazdy po drogach. Jeżeli szukacie rzetelnych materiałów i konkretnych wskazówek, jak nie tylko zdać egzamin państwowy na prawo jazdy, ale zwłaszcza jak stać się niezłym kierowcą - zapraszam Was właśnie do OSK KOWAL! Po kursie z Panem Grzegorzem nic Was nie zaskoczy.
09.12.2013 r. Mateusz
Jak najbardziej polecam , spośród znajomych którzy byli w innych ośrodkach tylko ja zdałem zarówno egzamin teoretyczny jak i praktyczny za pierwszym podejściem a przy tym BEZSTRESOWO co pozwala teraz czuć się pewniej na drodze. Kowal bardzo dobrze uczy jeździć w ciągu 32 godzin , z czym nie mogą sobie poradzić inne ośrodki na terenie powiatu. Cena najniższa z jaką się spotkałem a przy tym +2h jazd :)
01.11.2013 r. Marta
Przez 20 lat miałam w portfelu "nieużywane" prawo jazdy dzięki p. Grzegorzowi zaczęłam naprawdę jeździć. Lekcje z nim pozwoliły mi bezpiecznie rozpocząć korzystanie z nabytych kiedyś uprawnień. Zgadzam się w pełni z poprzednimi opiniami to z pewnością najlepszy instruktor w okolicy. Pan Grzegorz jest anielsko cierpliwy, konsekwentny i po prostu potrafi nauczyć jeździć absolutnie każdego. Spotkanie i współpraca z p. Grzegorzem to jedno z najbardziej fascynujących wydarzeń w moim życiu. Dziękuję za każdą poświęconą godzinę.
27.10.2013 r. Lidka :)
Jestem w pełni zadowolona ze współpracy z Panem Grzegorzem. Pełen profesjonalizm i anielska cierpliwość instruktora pomogły mi zdać egzamin i teraz jestem szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy. Jestem wdzięczna z całego serca za cała pracę włożoną w kształcenie mnie na dobrego i mądrego kierowcę. Ponadto cena kursu nie była wygórowana. Serdecznie polecam OSK Kowal wszystkim chętnym zdać egzamin na prawo jazdy!
12.09.2013 r. Tomek D.
Nie żałuję ani złotówki zainwestowanej w jazdy doszkalające z Kowalem. W mojej opinii, w porównaniu z innymi instruktorami z którymi było mi dane współpracować (z Chrzanowa i Krakowa) wypada najlepiej. Naucza bez zbędnego stresu, z humorem i pełnym profesjonalizmem. Cennik jest bardzo konkurencyjny. Żałuję tylko, że nie trafiłem do jego „kuźni” wcześniej. Polecam wszystkim kandydatom na kierowców - w szczególności tym z twardego, odpornego na kształtowanie stopu :-)
20.07.2013 r. Katarzyna
Nie wiem na czym polega fenomen nauki Grzegorza Kowalskiego, ale ten facet jest naprawdę skuteczny. Uczyłam się jeździć w pewnej szkole w Chrzanowie. Zdawałam praktykę trzy razy bez skutku. Zdesperowana dokupiłam lekcje w "Kowalu". teraz jestem szczęśliwa bo nareszcie zdałam. Polecam tę szkołę. Ponadto nie jest drogo...
18.06.2013 r. Damian
Polecam OSK KOWAL wszystkim, którzy chcą się nauczyć dobrze jeździć samochodem. Do Pana Grzegorza trafiłem po kursie w innym ośrodku i kilku niezdanych egzaminach. Żałuję teraz, że od razu nie trafiłem pod jego opiekę, bo zaoszczędziłbym dużo czasu, nerwów i oczywiście kasy. Pan Grzegorz jest bardzo wymagającym instruktorem (nawet bardziej niż niektórzy egzaminatorzy ;), ale to właśnie dzięki niemu mam dziś prawo jazdy. To właśnie on dał mi wiele wskazówek przydatnych nie tylko podczas egzaminu, ale przede wszystkim później jako samodzielnemu kierowcy. Gorąco polecam „Kuźnię Kierowców” !!!
Jeszcze raz dziękuję bardzo i pozdrawiam
31.05.2013 r. Kaśka
Witam! Jak wielu początkujących kierowców byłam zagubiona na drodze. Na dodatek miałam wrażenie, ze cała nauka utknęła w martwym punkcie. Odczucie to stopniowo znikało na rzecz rosnącej pewności siebie i własnych umiejętności z każdą dodatkową godziną jazdy u Grzegorza. Jego wiedza, doświadczenie i iście anielska cierpliwość sprawia, ze nauka jazdy ma sens. Dziękuję za wsparcie i kiedy trzeba było reprymendę:), przygotowanie do egzaminu i cenne wskazówki na przyszłość. Polecam KOWALA wszystkim "opornym" i tym, którzy nie do końca wierzą w swoje umiejętności. Pozdrawiam
17.04.2013 r. Olga
Rewelacyjna szkoła, serdecznie polecam. Wszystko dostosowane do kursanta, żadnych problemów z terminami, miła atmosfera, bezstresowo. Gorąco polecam instruktora Grzegorza który jest wspaniałym szkoleniowcem, a jego tłumaczenia są bardzo owocne, każdy jest w stanie je zrozumieć. Dzięki Grzegorz za wyrozumiałość,cierpliwość i wiarę, że sie uda :)
26.03.2013 r. Adrian
OSK Kowal to najlepsza szkoła w Chrzanowie, którą mogę polecić każdemu kto chce dobrze nauczyć się jezdzić i zdać egzamin. Profesjonalne podejście do kursanta. Tą szkołę polecam każdemu. Dzięki tej szkole egzamin zdany za 1 podejściem.
10.03.2013 r. Iwona
Jak najbardziej polecam Ośrodek Szkolenia Kierowców - Kowal .Miłe i przyjemne wykłady jak i sama jazda .Pan Instruktor ma bardzo dużo cierpliwości - przekonałam się na własnej osobie, no i bardzo przystępne ceny kursu. Zdałam za trzecim podejściem i to jest wielkim sukcesem. Bardzo dziękuję za wszystko Panu Grzegorzowi.
!!! POLECAM !!!
01.03.2013 r. kursantka
Właśnie zdałam egzamin na prawko. Podejście 3 :) Dziękuję za jazdy doszkalające i pomoc w osiągnięciu tego celu :)
05.02.2013 r. paulina226
Dzisiaj zdałam egzamin na prawo jazdy kategorii B i to głównie dzięki Panu Grzegorzowi, który potrafi świetnie przygotować i ma bardzo dużo cierpliwości do Kursantów;) Dodatkowo ceny są chyba najniższe w okolicy. Żałuję jedynie że na początku mojego kursu nie wybrałam tego Ośrodka, bo pewnie zdałabym za pierwszym razem! Polecam Pana Grzegorza, jest świetnym instruktorem. Nauka jazdy na wesoło i bez stresu, aczkolwiek bardzo skuteczna ;D
01.02.2013 r. Majka
Polecam każdemu OSK KOWAL Chrzanów - Babice, pełen profesjonalizm .Wykładowca i instruktor w jednej osobie to naprawdę dobre rozwiązanie . Pan Grzegorz jest bardzo cierpliwy i dokładny . Zdałam za pierwszym podejściem .DZIĘKUJE!!!
14.01.2013 r. magdami-84
Polecam OSK KOWAL KUZNIA KIEROWCÓW!!!INSTRUKTOR JEST REWELACYJNY,ŚWIETNIE WSZYSTKO TŁUMACZY I JEST NAPRAWDE WYJĄTKOWO CIERPLIWY. DZIEKI TEMU DZIS MAM ZDANY EGZAMIN NA PRAWO JAZDY! POLECAM!!!!!
01.01.2013 r. Dorota
Ośrodek Szkolenia Kierowców „Kowal” to kształtowanie kursanta na kierowcę od samego początku kursu na prawo jazdy do jego zakończenia. W moim przypadku efektem był zdany egzamin w pierwszym terminie. O czym to świadczy? Duży plus stawiam na profesjonalne, indywidualne podejście do kursanta, laika w dziedzinie motoryzacji, przez prowadzącego tak zajęcia teoretyczne jak i praktyczne w terenie. Zdecydowaną większość jazd przyszło mi wykonywać na terenie Krakowa, co w efekcie przełożyło się na zdany egzamin i pewność za kierownicą podczas egzaminu. Zdecydowanie polecam Szkołę Pana Grzegorza.
05.12.2012 r. Mateusz
Siema!Ja byłem w troszeczke innej sytuacji niż inni, bo nie musialem robic calego kursu,ponieważ kilka lat wczesniej straciłem prawko z własnej głupoty. Kiedy juz mi się kara skonczyła wtedy akurat pojawiła się oferta Grześka. Postanowiłem zadzwonić i wykupic sobie same jazdy aby się podszkolić. Grzesiek bez problemów wziął mnie pod skrzydła. Od pierwszych zajęć wzieliśmy sie mocno za moją technike jazdy i zaczelismy eliminowac złe nawyki jakie zostały mi z czasów posiadania prawka. Naprawdę polecam ośrodek Grzegorza dla tych którzy mają i dla tych którzy stracili prawo jazdy, gdyż Grzegorz jak prawdziwy "KOWAL" potrafi podkuć stopy i naprawde zrobić coś z niczego! POLECAM gorąco i pozdrawiam.
P.S. zdałem egzamin na prawo jazdy za drugim razem!:D:D:D:D:D:D:D:D
30.11.2012 r. Łukasz
Zdecydowanie polecam! Według mnie, to co wyróżnia "Kuźnię Kierowców", to metody przekazywania i utrwalania wiedzy. Różni ludzie uczą się w różny sposób, w różnym tempie, przemawiają do nich inne przykłady, inaczej reagują na stres, sprawiają im problemy odmienne sytuacje. Jeżdżąc z OSK "Kowal" można mieć pewność, że metodyka nauczania dobrana będzie do naszych indywidualnych potrzeb i ograniczeń, nawet jeśli będzie oznaczało to zastosowanie sposobów dosyć nietypowych (jak np. zlecanie rysowania laurek, sugerowanie wyobrażania sobie samochodów spadających z nieba, wskazywanie na kogo lepiej nie patrzyć itp.). Nie będę tu sadził banałów o bezstresowości i cierpliwości, bo to że instruktorzy muszą być cierpliwi uważam za oczywistość i konieczność, a stres za kółkiem podczas nauki jazdy za nieuniknione, naturalne i zdrowe przeżycie. Sam stres w aucie przeżywałem, ale jeżdżąc z "Kuźnią Kierowców" dowiedziałem się przynajmniej jak mogę sobie z nim radzić i jak w różnych sytuacjach można go zmniejszyć np. poprzez wykonywanie pewnych czynności z wyprzedzeniem. Zdałem za pierwszym razem. Ogólnie - na prawdę mocno polecam, warto skorzystać z doświadczenia jakie stoi za OSK Kowal Chrzanów - Babice!! Na pewno wykują z Was dobrych kierowców!
29.11.2012 r. Magda
Ja również polecam tą szkołę jazdy! ZDAŁAM egzamin na prawo jazdy kategorii B za pierwszym razem więc to o czymś świadczy :-)) Chciałam podziękować OSK KOWAL za rewelacyjny kurs i super podejście. Naprawdę spróbujcie a nie pożałujecie :-) Pozdrawiam kursantów i oczywiście instruktora!!
28.11.2012 r. Marzena
OSK Kowal Chrzanów - Babice oferuje przede wszystkim doskonałe przygotowanie zarówno teoretyczne jak i praktyczne dla każdego przyszłego kierowcy. Wykłady rozpoczynały się zawsze punktualnie a treść w nich zawarta była przekazywana w sposób zrozumiały i „ludzki”. Wszelkiego rodzaju anegdoty i historie zobrazowały nam to, czego mogliśmy spodziewać się na drodze. Dzięki temu nawet tramwaje przestały być straszne. To, co cechuje instruktora to niebywała cierpliwość (ale nie oszukujmy się instruktor też człowiek i swoje granice ma) i zaangażowanie. Do każdego podchodzi indywidualnie i dostosowuje program szkolenia do umiejętności kursanta. Wymaga dużo, ale im więcej się nauczymy tym lepiej dla nas. Podczas zajęć w ruchu miejskim na bieżąco tłumaczy co? jak? i dlaczego? Odpowiada na każde nawet najbardziej banalne i oczywiste pytania. Nauczył mnie nie tylko tego, jak zdać egzamin, ale przede wszystkim pewności siebie za kierownicą i samodzielnego radzenia sobie na drodze. Toyota także jest bardzo wyrozumiałym samochodem i wybacza wszelkie błędy początkujących. Poleciłabym ten ośrodek wszystkim tym, którzy chcą nauczyć się dobrze jeździć. Na wykładach swoje trzeba wysiedzieć, prawo o ruchu drogowym wykuć a prowadząc auto myśleć z wyprzedzeniem i reagować odpowiednio szybko, ale wszystkiego nauczy Was instruktor. Trzeba tylko słuchać uważnie tego, co mówi. Wtedy egzamin państwowy to tylko formalność.
26.11.2012 r. xn.xm
Polecam OSK KOWAL do nauki jazdy. Profesjonalne podejście i cierpliwość instruktora sprawia, że jazda jest bezstresowa.
20.11.2012 r. J.
Dlaczego polecam OSK Kowal? Przede wszystkim za indywidualne podejście do kursanta, zrozumienie i cierpliwość, a także za niezwykły profesjonalizm, który nie tyle pozwala zdać egzamin na prawo jazdy, co uczy odpowiedniego zachowania na drodze. Nie wspominając już o przystępnych cenach. Zdecydowanie jedna z najlepszych ofert, jakie można obecnie znaleźć w Chrzanowie i okolicach. Prawdziwa ‘Kuźnia Kierowców’!
5.11.2012 r. Karolina B.
Profesjonalne podejście i olbrzymia cierpliwość instruktora do kursanta sprawia, że OSK KOWAL niewątpliwie zasługuje na miano najlepszej szkoły jazdy. Gorąco polecam!

© 2012 "KOWAL" Kuźnia Kierowców Kowalski Grzegorz